klask lautapeli
Mikä Klask?

Klask on lautapeli, jota on helppo kuvailla yhdellä sanalla: viihdyttävä. Lautapelimaailman nuorisoon kuuluvan tanskalaisen Klaskin suunnittelussa on ymmärretty ja toteutettu oikein monia pieniä asioita, joista laadukas sekä hauska lautapeli koostuu.

Käytännössä pelin tavoitteena on saada keltainen pelipallo pelikaverin maaliin ja samaan aikaan suojella omaa maalia magneetilla ohjattavalla pelinappulalla. Korotettu pelilauta on jaettu kahteen osaan puupalikalla, joka sijaitsee pelilaudan alapuolella, ja siten se estää pelaajia menemästä pelikaverin kenttäpuoliskolle.

Lisäjännitystä peliin tuovat magneettiset valkoiset nappulat, joita voi pisteen toivossa yrittää kimmottaa kaverin pelinappulaan kiinni. Epähuomiossa saatat joskus tippua omaan maaliin, josta pelikaveria myöskin hyvitetään pisteellä.

Toimivan lautapelin elementeiksi voisi luetella kaikki Klaskin ominaisuudet: miellyttävät valmistusmateriaalit sekä erinomainen pelattavuus yhdistettynä 15 sekunnissa omaksuttaviin sääntöihin. Klask saa takuuvarmasti sykkeen nousemaan ja se sopii erinomaisesti kaikille, jotka nauttivat nopeatempoisista ja tarkkuutta vaativista lauta[pallo]peleistä!

Lue myös klask blogi: ”No jos vielä yksi erä?”


Videoesittely
Video: Klask. Julkaisija: Marbles The Brain Store.

Lajissa tarvittavat välineet
  • Klask-pelisetti ja tasainen pöytä
klask lautapeli

Kuvan mukaisen Klask-pelisetin saat edullisesti esimerkiksi Adlibris – verkkokaupasta. *


Lisätietoa lajista

Ylen uutinen: Klask-pelillä jo maailmanlaajuinen suosio – MM-kisat Helsingissä viikonloppuna

Pelin englanninkielinen arvostelu: opinionatedgamers.com


Kysymyksiä?

Heräsikö sinulla tähän lajiin liittyen kysymyksiä, joihin kaipaisit apua? Laita meille postia osoitteeseen contact@lajipaallikko.fi , niin pyrimme auttamaan parhaamme mukaan.


Lue seuraavaksi

Klask blogi: ”No jos vielä yksi erä?”


* Klaskin harrastaminen vaatii edellä mainittuja välineitä. Jotta voisimme auttaa sinua myös välineiden hankinnassa, annamme vinkkejä mistä välineet voi hankkia.

Suosittelemme ainoastaan sellaisia kauppoja, joista olemme itsekin ostaneet tuotteita, ja jotka olemme luotettaviksi, laadukkaiksi ja edullisiksi todenneet.

Kuvan alla oleva verkkokaupan linkki on affiliatelinkki. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja, eikä meille komissiota, joten voit rauhassa vierailla sivustolla ja tutustua tuotteisiin. Mikäli päädyt ostamaan tuotteen linkin kautta, saamme siitä pienen komission. Komission avulla ylläpidämme ja kehitämme tätä kaikille avointa ja ilmaista verkkosivustoa.

Välineitä hankittaessa on aina hyvä tutkia ensin mahdollisuudet löytää sopivat tuotteet käytettyinä. Myös välineiden lainaaminen tai vuokraaminen voivat olla hyviä vaihtoehtoja silloin kun lajiin tutustutaan ensimmäisen kerran.