kiilopää

Mikä polkujuoksu? 

Polkujuoksu on kestävyysurheilun ja luontoliikunnan tiivis ja kestävä liitto! Se on keskittymistä, tekniikkaa, elämyksiä, hikeä ja vauhtia.

Poluilla juostessa maaston epätasaisuudet pakottavat kiehtovalla tavalla keskittymään askeliin ja ympäristön tarkkailuun. Kivet ja kalliot, pitkospuut ja juurakot, ylämäet, alamäet ja muut polkujen piirteet, tuovat juoksuun innostavia haasteita ja teknisiä elementtejä.

Eikä koko ajan tarvitse juosta. Lajille on tyypillistä omanlaisensa harrastamisen rentous, jossa kellontarkka suorittaminen ei useinkaan ole pääasia. Harjoituksen lomassa on sallittua ihan vaan pysähtyä katselemaan ja kuuntelemaan luontoa. Jos siis maltat pysähtyä.

Tervemenoa poluille!


Videoesittelyt
YouTube-video: Polkujuoksu – Pysähdy, nauti, jatka! Julkaisija: Suomen Latu.
YouTube-video: Polkujuoksutekniikka ja vauhdin vaihtelu. Julkaisija: Intersport Suomi.

Lajissa tarvittavat välineet
  • maastoon sopivat (pitävät) juoksukengät/polkujuoksukengät
polkujuoksukengät

Voit hankkia kaiken tarvittavan polkujuoksuun esimerkiksi kotimaisista Scandinavian Outdoor
– verkkokaupasta tai Partioaitta – verkkokaupasta. *


Lisätietoa polkujuoksusta

luontoon.fi

suomenlatu.fi

trailrunning.fi 


Kysymyksiä?

Heräsikö sinulla tähän lajiin liittyen kysymyksiä, joihin kaipaisit apua? Laita meille postia osoitteeseen contact@lajipaallikko.fi , niin pyrimme auttamaan parhaamme mukaan.


Lue seuraavaksi

Kutkuttava Slacklining – puistojen elastisin urheilulaji?


* Polkujuoksun harrastaminen vaatii edellä mainittuja välineitä. Jotta voisimme auttaa sinua myös välineiden hankinnassa, annamme vinkkejä mistä välineet voi hankkia.

Suosittelemme ainoastaan sellaisia kauppoja, joista olemme itsekin ostaneet tuotteita, ja jotka olemme luotettaviksi, laadukkaiksi ja edullisiksi todenneet.

Kuvan alla olevat verkkokauppojen linkit ovat affiliatelinkkejä. Linkkien klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja, eikä meille komissiota, joten voit rauhassa vierailla sivustoilla ja tutustua tuotteisiin. Mikäli päädyt ostamaan tuotteen linkin kautta, saamme siitä pienen komission. Komission avulla ylläpidämme ja kehitämme tätä kaikille avointa ja ilmaista verkkosivustoa.

Välineitä hankittaessa on aina hyvä tutkia ensin mahdollisuudet löytää sopivat tuotteet käytettyinä. Myös välineiden lainaaminen tai vuokraaminen voivat olla hyviä vaihtoehtoja silloin kun lajiin tutustutaan ensimmäisen kerran.