sauvakävely lajiesittely
Mikä sauvakävely?

Sauvakävely on laji, joka yhdistää kestävyysliikunnan ja ulkoilun. Laji on helppo aloittaa: oikean sauvakävelytekniikan oppii nopeasti ja lajin raskautta on helppo säädellä itse. Harrastamiseen ei tarvita sauvojen lisäksi muuta kuin ulkoiluun sopivat kengät ja vaatteet.

Sauvakävelyä voi harrastaa ympäri vuoden ja missä vaan. Asfaltilta on helppo poiketa polulle ja toisinpäin. Sauvoissa on piikit, jotka sopivat kävelemiseen pehmeämmällä alustalla, kuten hiekkatiellä, sekä irroitettavat tassut, jotka sopivat asfaltille. Liukkaalla säällä piikit auttavat pysymään pystyssä. Sauvat on myös helppo ottaa mukaan esimerkiksi metsäretkelle.

Sauvakävelyssä on enemmän tekemisen meininkiä kuin kävelyssä. Sauvojen kanssa pääsee kovempaa vauhtia ja saa lenkkiin enemmän tehoja. Suomen Latu kertoo sivuillaan, että kun tekniikka on oikea, sauvakävely on jopa 20 prosenttia tehokkaampaa kuin kävely: ”Hapenkulutus kasvaa, syke nousee, askel pitenee, kävelyryhti paranee ja kehon kaikki lihasryhmät pääsevät töihin. Sauvakävely parantaa käsien ja selän lihaskestävyyttä sekä rintarangan liikkuvuutta, alamäissä polviniveleen kohdistuva kuormitus pienenee. ”

Jos haluaa vielä lisää tehoja, voi kokeilla sauvajuoksua!

Lue myös sauvakävely blogi: ”Nyt se löytyi, minun laji!”


Videoesittelyt
YouTube-video: Opi sauvakävelemään (osa 1/6): Tekniikka. Julkaisija: Suomen Latu.

Lajissa tarvittavat välineet
  • sauvat
  • ulkoiluun sopivat vaatteet ja kengät

Sauvojen hankinnassa tärkeintä on ottaa huomioon sauvojen pituus. Vinkkejä sauvojen hankintaan saa muun muassa Suomen Ladun sivuilta.

Sauvat voi hankkia esimerkiksi kotimaisista Scandinavian Outdoor – verkkokaupasta tai Partioaitta – verkkokaupasta. *


Lisätietoa lajista

Suomen Latu

International Council of Nordic Walking

Luontoon.fi


Kysymyksiä?

Heräsikö sinulla tähän lajiin liittyen kysymyksiä, joihin kaipaisit apua? Laita meille postia osoitteeseen contact@lajipaallikko.fi , niin pyrimme auttamaan parhaamme mukaan.


Lue seuraavaksi

Sauvakävely blogi: ”Nyt se löytyi, minun laji!”


* Sauvakävelyn harrastaminen vaatii edellä mainittuja välineitä. Jotta voisimme auttaa sinua myös välineiden hankinnassa, annamme vinkkejä mistä välineet voi hankkia.

Suosittelemme ainoastaan sellaisia kauppoja, joista olemme itsekin ostaneet tuotteita, ja jotka olemme luotettaviksi, laadukkaiksi ja edullisiksi todenneet.

Tässä artikkelissa oleva verkkokaupan linkki on affiliatelinkki. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja, eikä meille komissiota, joten voit rauhassa vierailla sivustolla ja tutustua tuotteisiin. Mikäli päädyt ostamaan tuotteen linkin kautta, saamme siitä pienen komission. Komission avulla ylläpidämme ja kehitämme tätä kaikille avointa ja ilmaista verkkosivustoa.

Välineitä hankittaessa on aina hyvä tutkia ensin mahdollisuudet löytää sopivat tuotteet käytettyinä. Myös välineiden lainaaminen tai vuokraaminen voivat olla hyviä vaihtoehtoja silloin kun lajiin tutustutaan ensimmäisen kerran.