spikeball blogi
”Mitä me edes tehtiin ennen tätä?”

27.2.2019 | Toni Turu

Sain Spikeball-setin syntymäpäivälahjaksi siskoltani ja se mullisti kesäpäivien puisto- sekä rantahengailut kertaheitolla. Olin kuullut Spikeballista, tai virallisesti roundnetistä, muutaman kerran aikaisemmin ja innostuin siitä isosti, kun näin lajia esittelevän videon Youtubessa. Heti ensimmäisestä pelihetkestä lähtien olinkin totaalisesti koukussa!

Spikeballin juuret ovat Yhdysvalloissa ja sen pelilliset elementit kumpuavat ilmeisesti rantalentopallosta. Isona erona toki se, että jaetun kentän sijaan pieneltä trampoliinilta näyttävä pyöreä verkko on pelaajien ja yhteisen pelikentän keskellä. Peliä pelataan normaalisti kahden hengen joukkueissa ja tavoitteena on saada appelsiinin kokoinen pelipallo pomppaamaan verkon kautta niin, että vastustajajoukkue epäonnistuu palautuksessa. Aloitussyötön jälkeen vastaanottavalla joukkueella on kolme kosketusta aikaa saada pallo osumaan jälleen verkkoon.


spikeball välineet

Kuvan mukaisen Spikeball-setin saat hankittua näppärästi esimerkiksi CoolStuff-verkkokaupasta. Settiin kuuluu verkko kehyksineen ja jalkoineen, 3 palloa, kantokassi sekä pelin säännöt. *


Peliin on olemassa omat ja tarkemmat säännöt sekä pistelaskujärjestelmät, mutta niiden soveltaminen oman pelituokion tai kaveriporukan tarpeiden mukaan onnistuu erittäin helposti. Välillä olemme kokeilleet kaverin kanssa kaksinkamppailuja ja muutaman kerran myös neljä vastaan neljä -versiota. Pelin tempo on mukavan nopea eli isommallakin porukalla kaikki pääsevät kyllä pelaamaan ja hien saa halutessaan virtaamaan.

Spikeballin ideasta saa nopeasti kiinni ilman minkäänlaista aiempaa palloilukokemusta, mikäli silmien ja käsien yhteistyö sujuu edes jotenkuten. Uusien pelaajien kanssa pelisessiot etenevätkin hyvin nopeasti rauhallisesta pallottelusta ultimaattisiin taistoihin, joissa jokainen pallo pelataan antaumuksella loppuun asti. On sanoinkuvaamattoman maukas tunne saada joukkuetoverilta unelmien passi verkon tuntumaan ja iskeä pallo koko käden voimalla verkon kautta kohti korkeuksia.

spikeball syöksy

Alustaksi kelpaa kaikki aina parketista nurmikkoon, mutta pehmeällä hiekalla Spikeball pääsee täysiin oikeuksiinsa, kun pallon perään uskaltaa hypätä uhrautuvasti ja mahdollisista pyllähdyksistäkään ei jää mustelmia muistoksi. Lisäksi verkon taittuvat jalat pitävät huolen siitä, että pieni kompurointikaan ei pilaa pelejä eli verkko kestää vaikka sen päälle kaatuisi.

Suosittelen tätä lajia kaikille, jotka nauttivat simppelistä ja nopeatempoisesta pelimuodosta, jossa riittää haastetta pelikerrasta toiseen. Spikeball taipuu yllättävän moneen tilanteeseen ja siinä sen viehättävyys piileekin: pelin ideasta saa hyvin nopeasti kiinni ja jo muutaman pallorallin jälkeen voikin alkaa miettiä miten höynäyttäisi vastapuolen joukkuetta oikein kunnolla!


Lue myös lajiesittely: Ovela Spikeball – vie pihapelit uudelle tasolle!

Lisätietoa lajista ja lajin tapahtumista: Roundnet Finland

* Spikeballin harrastaminen vaatii edellä mainittuja välineitä. Jotta voisimme auttaa sinua myös välineiden hankinnassa, annamme vinkkejä mistä välineet voi hankkia.

Suosittelemme ainoastaan sellaisia kauppoja, joista olemme itsekin ostaneet tuotteita, ja jotka olemme luotettaviksi, laadukkaiksi ja edullisiksi todenneet.

Kuvan alla oleva verkkokaupan linkki on affiliatelinkki. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja, eikä meille komissiota, joten voit rauhassa vierailla sivustolla ja tutustua tuotteisiin. Mikäli päädyt ostamaan tuotteen linkin kautta, saamme siitä pienen komission. Komission avulla ylläpidämme ja kehitämme tätä kaikille avointa ja ilmaista verkkosivustoa.

Välineitä hankittaessa on aina hyvä tutkia ensin mahdollisuudet löytää sopivat tuotteet käytettyinä. Myös välineiden lainaaminen tai vuokraaminen voivat olla hyviä vaihtoehtoja silloin kun lajiin tutustutaan ensimmäisen kerran.