klask
”No jos vielä yksi erä?”

8.4.2019 | Toni Turu

Kuvittele peli, jossa yhdistyvät ilmakiekon tempo, jalkapallon MM-finaalin jännitys sekä tärkeimpänä MAGNEETIT! Klask on pöytäpelihetkien sampo, joka tarjoaa loputonta viihdykettä ja pääsyy kaksintaistelujen ainaiseen venähtämiseen lieneekin pelin päättävä kysymys (“No jos vielä yksi erä?”) tai valhe (“Nyt sit oikeasti vika peli.”).

Klask on saanut alkunsa Tanskassa ja muuan esittelyvideossa peliä kuvailtiin hassutellen maan kansallislajiksi. Klask muistuttaa hieman männävuosien kestosuosikkia eli pöytäfutista, jossa ikonisissa vartaissa olevia yksijalkaisia pelaajia ohjataan pöydän sivulta, mutta luovuuden & magnetismin keinoin Klaskin pelinappuloita liikutellaankin korotetun pelilaudan alapuolelta. Tämä luo peliin automaattisesti pientä jännityksen tunnelmaa, sillä vastustajan fyysiset käsiliikkeet ilmenevät ainoastaan mustan pelinappulan taianomaisina liikkeinä sinisellä Klask-areenalla.


klask arvostelu

Kuvan mukaisen Klask-pelisetin saat edullisesti esimerkiksi Adlibris – verkkokaupasta. *


Pelilauta itsessään on erittäin laadukkaasti tehty ja miellyttävä puinen viimeistely sekä jämäkkä & vakaa rakenne lisäävät pelinautintoa entisestään. Lisäksi kompakti koko helpottaa peliboksin liikuttelua paikasta toiseen.

Klask on yksinkertaisuudessaan erittäin kaunista ja kauneudessaan erittäin yksinkertaista. Peli päättyy kuudenteen pisteeseen, joita voi hankkia neljällä eri tavalla:

1) Lauot keltaisen pelipallon kaverin maaliin eli pyöreään syvennykseen.

2) Saat kimmoteltua kaksi tai kaikki kolme pelilaudalla olevaa “tölkkiä” eli myöskin magneeteilla varustettuja valkoisia nappuloita kaverin pelinappulaan kiinni.

3) Kaveri menettää pelinappulansa kontrollin eli magneettiyhteys katkeaa, eikä hän saa sitä enää takaisin haltuunsa.

4) Kaveri tipahtaa pelinappulallaan omaan maaliin.

klask blogi

Pelipalloa pystyy hallitsemaan ja suuntaamaan omalla pelinappulalla yllättävänkin tarkasti, mutta usein pelipallo sekä valkoiset nappulat sinkoilevat pelilaudalla/pelilaudalta niin nopeaan tahtiin, että onnistumisen ja epäonnistumisen erottaminen on mahdotonta. Pistelaskun kannalta sillä ei kuitenkaan ole mitään merkitystä, koska pisteeseen päättyneen tilanteen jälkeen pelilaudan päädyistä löytyy joka kerta ainoastaan yksi tuulettaja.

Mainittakoon vielä erikseen kohta neljä eli omaan maaliin tipahtaminen (josta koko pelin nimi juontuukin: tunnuksenomainen napsahdus = “KLASK!”), joka on kylläkin tilanne, josta pelikaveria on haastavaa syyttää. Näissä hetkissä pelilaudan reunalla olevan ja pistelaskuun tarkoitetun muovikolikon siirtäminen tuntuu erityisen hyvältä…tai erityisen ärsyttävältä. Riippuu kummassa päädyssä pelilautaa tilannetta on tarkastelemassa.

klask arvostelu

Klask on hyvällä tavalla hektinen peli, joka koukuttaa ennen kaikkea yksinkertaisuudellaan. Edellinen tilanne unohtuu hyvin nopeasti, koska uuden pistekamppailun saa käyntiin sekunneissa. Omaa kivaa peliin saa laukaisukulmia miettimällä sekä kimmottamalla valkoisia nappuloita kaverin pelinappulaan (ns. “tölkitys”), mutta ollaan rehellisiä tärkeimmästä: magneetit ovat päheitä.

Klask saa täydet 7/7


Lue myös lajiesittely: Veikeän hektinen Klask – aina jaksaa pelata vielä yhden erän!

* Klaskin harrastaminen vaatii edellä mainittuja välineitä. Jotta voisimme auttaa sinua myös välineiden hankinnassa, annamme vinkkejä mistä välineet voi hankkia.

Suosittelemme ainoastaan sellaisia kauppoja, joista olemme itsekin ostaneet tuotteita, ja jotka olemme luotettaviksi, laadukkaiksi ja edullisiksi todenneet.

Kuvan alla oleva verkkokaupan linkki on affiliatelinkki. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja, eikä meille komissiota, joten voit rauhassa vierailla sivustolla ja tutustua tuotteisiin. Mikäli päädyt ostamaan tuotteen linkin kautta, saamme siitä pienen komission. Komission avulla ylläpidämme ja kehitämme tätä kaikille avointa ja ilmaista verkkosivustoa.

Välineitä hankittaessa on aina hyvä tutkia ensin mahdollisuudet löytää sopivat tuotteet käytettyinä. Myös välineiden lainaaminen tai vuokraaminen voivat olla hyviä vaihtoehtoja silloin kun lajiin tutustutaan ensimmäisen kerran.